top of page

Mijn drijfveer

In 2020 beviel ik in bad van mijn dochter, Nora Evi. De bevalling was kort en intens maar zo krachtig!

Ter voorbereiding op de bevalling hebben mijn partner en ik een zwangerschapscursus gevolgd en hadden we (algemene) kennis van de fases tijdens de bevalling. Naar aanleiding van de cursus hadden we onze wensen opgeschreven, welke we met onze verloskundige hadden besproken. Tijdens de bevalling vertrouwde zij op mij en mijn lichaam en stuurde bij wanneer nodig.

Naar mijn mening, zoals het hoort te gaan!

In de tijd daarna kreeg ik steeds vaker de bevallingen van vriendinnen tot in detail te horen. Wat me opviel is dat veel vrouwen terugkijken met het gevoel dat het hen is overkomen; dat ze een stuk eigenaarschap en kennis miste om hun eigen keuzes te maken.

En dat is nou precies waarom ik geboortecoach ben en zwangerschapscursussen aanbied.
Mijn doel? Dat vrouwen (en hun partner) met (zelf)vertrouwen en kennis de bevalling in gaan. Dat ze na de bevalling trots op zichzelf zijn.

Zwangerschap - Geboortecoach / Doula Lotte - Den Haag

Mijn aanpak

Als geboortecoach respecteer ik jouw geboortewensen.

Of je nou in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen, met of zonder medicinale pijnbestrijding, met of zonder zoutlamp en kaarsjes overal. Wil je in bad of juist liggend op bed? Alle mogelijkheden zijn goed, zolang jij je hier prettig en bekrachtigd mee voelt. Tijdens de bevalling zijn deze geboortewensen leidend, tenzij er voor welke reden dan ook hiervan afgeweken moet worden. Dan staat de veiligheid van jou en je baby bovenaan, maar is het mijn doel dat jij en je partner de regie blijven houden. Wat mij betreft is dat een belangrijk onderdeel van de acceptatie achteraf en kijken jullie hopelijk met een glimlach en vol trots terug op de bevalling. 

Zwangerschap - Geboortecoach / Doula Lotte - Den Haag
Geboorte coach lotte - Branding fotoshoot_-50_edited.jpg
bottom of page