top of page

Zwangerschapscursus

Kennis=regie

Kennis=vertrouwen

De bevalling, die ga je waarschijnlijk maar enkele keren in je leven beleven. Dus maak het een ervaring waar je met trots op terug kijkt.

Dat je in de kracht stond tijdens je bevalling en de regie hebt genomen en gehouden.

 

Hoe krijg je dat voor elkaar? Door je voor te bereiden. 

De bevalling is meer dan een fysieke belevenis. Jouw mindset tijdens de zwangerschap en bevalling heeft ontzettend veel impact op de mate waarin je je kan ontspannen en je baby geboren wordt. 

Als geboortecoach heb ik afgelopen jaren stellen mogen begeleiden die zowel thuis als in het ziekenhuis zijn bevallen. Soms met hun eigen bekende verloskundige en soms met een onbekende klinisch verloskundige of gynaecoloog vanuit het ziekenhuis. De ene keer ging het razend snel, de andere keer duurde het enkele dagen. Soms ging de bevalling geheel fysiologisch en soms werd het medisch en moest er een handje geholpen worden. Alle opties die kunnen voorkomen tijdens een bevalling zijn voor mij bekend. Deze kennis en ervaring neem ik mee in de cursus zodat jullie een realistische voorbereiding krijgen. 

Geboorte coach lotte - Branding fotoshoot_-18_edited.jpg
IMG_4055.JPG
IMG_4054.JPG
IMG_4007.JPG
IMG_4022.JPG

Cursussen

SLIMMER BEVALLEN

1 Daagse cursus

1 x 4 uur (1 dagdeel - 13.00 - 17.00 uur / 10.00 - 14.00 uur)

In 1 dagdeel leren jullie alles over:

  • De verschillende fases van de bevalling

  • Tools om de verschillende fases ontspannen door te komen

  • Wat te doen als het anders gaat dan gewenst

  • (natuurlijke en medicinale) pijnbestrijding

  • Hoe je partner je kan ondersteunen

We oefenen:

  • Ademhalings- en ontspanningstechnieken

  • (beval) Houdingen

  • Soft touch massagetechniek

€149

SLIMMER, BEWUSTER EN ONTSPANNEN BEVALLEN

3 Wekelijkse cursus

3 x 2,5 uur (in de avond - 19.00 - 21.30 uur)

Tijdens deze drie avonden komt alle informatie van SLIMMER + BEWUSTER BEVALLEN aan bod en ligt daarnaast de focus op mindset en hoe je door een positieve mindset meer ontspannen aan de bevalling start (en er zelfs misschien zin in hebt ;)).

We onderzoeken jullie geboorte wensen en hoe je daarop kunt focussen in plaats van je angsten. 

€249

SLIMMER + BEWUSTER BEVALLEN

2 Wekelijkse cursus

2 x 2,5 uur (in de avond - 19.00 - 21.30 uur)

 

Komt een cursus in het weekend niet uit? Of wil je de informatie verspreiden over twee avonden zodat je het tussendoor kunt laten bezinken? Dan is deze cursus een perfecte optie. De onderwerpen van de SLIMMER BEVALLEN cursus komen aan bod met meer tijd om hier dieper in te duiken.

Heb je vragen na de eerste avond? Dan is er ruimte om die te bespreken tijdens de tweede avond. Ik moedig jullie aan om na de eerste avond een begin te maken met jullie geboorteplan zodat we die tijdens de tweede avond kunnen doornemen.

€199

PRIVÉ CURSUS

Alle cursussen zijn ook privé te boeken. Ik kom dan bij jullie thuis en heb 1 op 1 aandacht voor jullie.

Specifieke vragen over een onderdeel kunnen we dieper in gaan net als eventuele eerdere ervaringen waardoor er angsten zijn ontstaan over bepaalde delen van de bevalling.

SLIMMER BEVALLEN PRIVÉ                                                              € 249

SLIMMER + BEWUSTER BEVALLEN PRIVÉ                                      € 299

SLIMMER, BEWUSTER + ONTSPANNEN BEVALLEN PRIVÉ          € 349

 excl onkosten zoals parkeer- en reiskosten (€0,35 ct per km)

Geboorte coach lotte - Branding fotoshoot_-18_edited.jpg
Geboorte coach lotte - Branding fotoshoot_-27.jpg
Geboorte coach lotte - Branding fotoshoot_-14.jpg
Geboorte coach lotte - Branding fotoshoot_-34.jpg

WANNEER KUN JE DE CURSUS HET BESTE VOLGEN?

​Je kunt altijd met de cursus starten, echter de meeste koppels komen vanaf week 20 van hun zwangerschap. Ik raad aan om niet te laat te starten zodat jullie samen de informatie kunnen laten bezinken en op basis van de opgedane kennis keuzes kunnen maken over hoe jullie de bevalling voor jullie zien. Deze keuzes kunnen jullie vervolgens in een geboorteplan zetten en met jullie verloskundige bespreken.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Voor jou als je voorafgaand aan je bevalling kennis wilt hebben over zowel een fysiologische bevalling als een medische bevalling. Jullie zijn graag op de hoogte over de fases van de bevalling maar ook de verschillende scenario's die kunnen voorkomen als het anders loopt en medisch wordt (of je al medisch bent).  

ALGEMENE VOORWAARDEN

ANNULEREN

Tot 6 weken voor de startdatum kun je je deelname kosteloos annuleren. Bij latere annulering ontvang je 75% deelname geld terug.

Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd.

Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn, houd ik het recht om de cursus te verplaatsen of annuleren. Daarnaast kan het voorkomen dat ik de cursus (last minute) moet annuleren bijv vanwege ziekte of omdat een doula cliënt belt dat de bevalling is begonnen. Ik laat jullie dit dan zo snel mogelijk weten. De cursus wordt dan verplaatst naar een andere datum​​.

bottom of page