top of page

Reviews

1.png
reviewLaura.png

Mijn man en ik hebben afgelopen december ons tweede kindje gekregen en zijn zo dankbaar dat we Lotte's ondersteuning als Doula hebben gehad. Haar ervaring en houding ten opzichte van de geboorte sprak ons erg aan, en ik was blij dat zij en mijn man het goed met elkaar konden vinden aangezien ik het belangrijk vond dat hij zich volledig betrokken voelde. Ik denk dat Lotte hier heel gevoelig voor is en ervoor zorgde dat hij zich gesteund voelde in zijn rol.
Ze werkte ook nauw samen met onze verloskundige en nam deel aan afspraken wanneer dat gevraagd werd. Ze was een enorme hulp om onze ervaring om ons te laten draaien, ze hielp ons om controle te krijgen over deze reis die soms overweldigend kan zijn met een overmacht aan medische controle.  Ze liet het over ons gaan en wat het beste voor ons was.
Lotte bood ook een verscheidenheid aan fysieke en ademhalingsoefeningen, massages en mentale steun gedurende het hele traject.


Ook na de bevalling zorgde ze ervoor dat ik het goed had in het ziekenhuis totdat we thuis gesetteld waren en dat ik emotioneel in orde was.  We hadden echt het gevoel dat ze onze vreugde deelde bij de geboorte van onze zoon, en we zijn zo blij dat ze een deel van die ongelooflijke ervaring was.

Dank je wel Lotte!

- Sabrina Delissen

IMG_5543.jpg
IMG_4383.jpg
IMG_3787.jpg

Ik kan de exacte woorden niet vinden om te beschrijven hoe blij en dankbaar ik ben met Lotte en haar begeleiding bij ons.

Een doula bij ons hebben was niet alleen goed voor mij, maar voor de hele familie. Ze hielp ons om beter voorbereid te zijn en probeerde met ons samen alles aan onze kant te krijgen om een positieve ervaring van de geboorte te maken (na een eerdere traumatische bevalling). Ik vond het een fijne gedachte van Lotte om een fijne omgeving te creëren voor de geboorte, en het feit dat ze openstond om ook naar mijn ideeën te luisteren.

 

Ik vond het erg fijn om een doula aan mijn zijde te hebben, ik voelde me veilig, sterk en onafhankelijk. Ik heb het gevoel dat ik baat bij haar heb gehad, het was fijn om iemand te hebben die luisterde en mijn twijfels en vragen beantwoordde, maar ook om goed geïnformeerde antwoorden te krijgen toen ik voor medische keuzes stond.

- Océane Barthere

2.png
3.png

Voor Lotte wist ik niet wat een doula precies was, nu kan ik het hebben van een doula alleen maar aanraden!

Lotte is heel vriendelijk, denkt mee, geeft goed advies en biedt een luisterend oor.

 

Tijdens de bevalling was ze een extra steunpilaar voor mijn partner, en in het ondersteunen was de samenwerking met haar echt heel fijn. Zonder haar zou het een heel andere ervaring zijn geworden en ik ben dankbaar voor alle steun en advies die we van haar hebben gehad.

- Jorgen

Afbeelding1.png
IMG_4740.jpg
IMG_4741.jpg

Het was ontzettend fijn om Lotte bij ons thuis te hebben. Haar energie was super!

Ze had veel spullen bij zich om alles goed te laten zien, zoals een bekken, een ’baarmoeder’, een soort whiteboard en een pop.

Dit gaf veel duidelijkheid, vooral bij mijn partner, om een voorstelling te kunnen maken van wat er nou precies gebeurt tijdens de bevalling. 

We wisten zelf al veel, maar toch zijn we ontzettend blij dat we de cursus hebben gevolgd, ondanks dat niet alle informatie nieuw was, zette het ons toch weer aan het denken. Dingen zoals hoe de weeën vorderen en wat dat dan met de baarmoederspieren doet.

 

Maar ook praktische dingen als; wie wil je bij je bevalling en wat is de taak van iedereen? We konden erg goed levellen met Lotte en het leek bijna of we gewoon lekker met een vriendin zaten te kletsen over eerdere bevallingen en ons idee van de komende bevalling. Dit vonden wij dus ontzettend prettig! Ze heeft een hele fijne stem, stelt veel vragen en heeft nog een paar handige oefeningen met ons gedaan.

 

Wat we ook top vonden was dat ze verschillende bevalhoudingen liet zien en dat ook mijn angsten bespreekbaar werden gemaakt

(mbt verticaal bevallen en het opvangen van de baby). 

 

Jammer dat we al zoveel wisten, want we hadden Lotte graag nog een keer gezien!

 

- Lisa

bottom of page